Ananas. Introducere , rezumat despre Ananas. Specii. Origine.

Ananasul poarta denumirea stintifica ANANAS COMUNUS find denumirea acelor comestibili care sunt de mai multe speci Este original din Paraguay si partea sudica a Braziliei. Este una din putinele plante comercializate care face fotosinteza CAM ; Este o fixare de carbon care prezenta în unele plante . Aceste plante fixeaza ( CO 2 - iul ) în interior pe timpul nopţii, CO 2 - iul este eliberat în timpul zilei, unde este concentrată în jurul enzima RuBisCo , astfel are loc creşterea eficienţei fotosintezei. CAM permite stomatei să rămână închisă în timpul zilei, reducând evapo-transpiraţia , din acest motiv CAM este o adaptare a plantelor rezistente la conditi de clima arida.
Face parte din familia Bromeliaceae care include in jur de 3170 de specii distincte , majoritatea se regasesc in America tropicala si sub tropicala Si unul in Africa de W.
Este o planta erbacee perena care poate ajunge pana la 1,5 m. Avand frunze lamelare lungi de pana la 1 m.
Inflorire: Multi flor care apar la imprejurul parti superioare a tulpinei ( in varf ) formand un intreg sub forma cunoscuta ca Ananas.
Specile cultivate au intre 0,5 kg - 2,5 - 3 kg pe un singur fruct.

Ingrijirea si intretinerea Ananasului de casa.

Dupa cum am specificat anterior planta de ananas este una care este adaptata conditilor de seceta si creste in zona tropicala astfel ca se deduc urmatoarele:
Adora lumina multa , desi noi nu putem oferi conditile ideale este o planta care se adapteaza dar uneori intampina dificultati de aclimatizare in urma ierni petrecute in casa iar in momentul cad este scos in plin soare si vant frunzele au o usoara tente de ofilire , astfel ca nu intrati in panica dupa ce se aclimatizeaza iarasi acest fapt ii este de ajutor deoarece planta in urma ofiliri frunzelor lupta sa supravietuiasca dand frunze noi si mai frumoase ca si cele avute (in tot raul si un bine).
Poate suporta temperaturi de la + extreme pana la +5 grade celsius indicat este sa se introduca in casa cel tarziu inainte de a bruma afara.
Udarea se va face ca si in cazul cactusilor deoarece nu este mare iubitoare de apa se uda tot la 1,5 - 2 saptamani si in functie de necesitate.
Fertilizarea: se poate aplica un fertilizator pentru cactusi diluat in proporti corespunzatoare in apa , se aplica tot la a trea udare.
Paraziti si daunatori: Cel mai frecvent se intalneste rugina ( boala apare la grau , vita de vie ) in cazul unui aport ridicat de apa putem intalni mici paraziti care descompun solul si tot o data ataca si radacinile si tulpina plantei uneori si fructul, acestia dispar in cazul tratari cu pesticid care nu afecteaza acest tip de planta , sau prin crearea unei cure de secete si amanarea fertilizarilor cu 2 3 aplicari.
NOTA: Este indicata stergerea frunzelor de praf.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu