Desi de multe ori pentru prima data facem greseala de a taia coroana direct de la baza lucru care nu este gresit de loc , dar dat find faptul ca aceasta operatiune poate taia radacinutele deja avute de acea coroana este indicat ca aceasta operatiune sa se faca mai jos taindo ca un fel de talpa de pahar sau un capac pe ananas , astfel evitam taierea acelor posibile radacinute care apar din momentul in care fructul este taiat de pe planta , Ulterior inlaturati toata partea fructului si circa 15 - 20 de frunzulite creind o zona cheala la baza coroanei de 1,5 - 2 cm dupa ce ati terminat efectuati ultima taietura asupra tulpinei coroanei ca aceasta sa fie neteda si sa indeparteze si ultimele reziduri de fruct deoarece daca ramane cea mai mica urma de fruct poate duce la putrezirea noului butas.
In caz contrar daca doriti sa taiati din prima coroana chiar de la baza acesteia este indicat ca chelirea coroanei sa se efectueze inaintea efectuari amputari rezidurilor de fruct de la baza butasului , astfel veti observa eventualele radacini existente si ascunse de aceste frunzulite iar in final veti face un lucru ca la carte. succes la lucru.
NOTA: trebuie taiat circa 30% din lungimea frunzelor de la baza coroanei orientativ primele 10 frunze.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu