Ananas. Introducere , rezumat despre Ananas. Specii. Origine.

Ananasul poarta denumirea stintifica ANANAS COMUNUS find denumirea acelor comestibili care sunt de mai multe speci Este original din Paraguay si partea sudica a Braziliei. Este una din putinele plante comercializate care face fotosinteza CAM ; Este o fixare de carbon care prezenta în unele plante . Aceste plante fixeaza ( CO 2 - iul ) în interior pe timpul nopţii, CO 2 - iul este eliberat în timpul zilei, unde este concentrată în jurul enzima RuBisCo , astfel are loc creşterea eficienţei fotosintezei. CAM permite stomatei să rămână închisă în timpul zilei, reducând evapo-transpiraţia , din acest motiv CAM este o adaptare a plantelor rezistente la conditi de clima arida.
Face parte din familia Bromeliaceae care include in jur de 3170 de specii distincte , majoritatea se regasesc in America tropicala si sub tropicala Si unul in Africa de W.
Este o planta erbacee perena care poate ajunge pana la 1,5 m. Avand frunze lamelare lungi de pana la 1 m.
Inflorire: Multi flor care apar la imprejurul parti superioare a tulpinei ( in varf ) formand un intreg sub forma cunoscuta ca Ananas.
Specile cultivate au intre 0,5 kg - 2,5 - 3 kg pe un singur fruct.

Primi pasi in cresterea propiului dumneavoastra Ananas. Alegerea fructului ideal pentru transplantarea coroanei acestuia.

Pentru acest lucru trebuie sa alegeti cu mare grija un fruct de ananas cu potential ridicat de inmultire pe cale vegetativa , acesta trebuie sa nu fie nici prea verde dar nici prea copt , ideal ar fi un fruct bine copt dar in conditi naturale nu direct in magazin , deoarece acestea au frunzele coroanei verzi iar daca il studiati atent acesta la baza coroanei de frunze are mici radacini maroni , semn ca acesta se va prinde in cel mai scurt timp posibil.
In cazul in care nu gasiti un asemenea fruct care sa aiba acele radacini formate , nu disperati puteti sa alegeti unul care vi se pare cel mai proaspat cu toate ca si acel nu este asa proaspat din cauza transportului care dureaza 2 saptamani cel putin.
Sau puteti astepta si incerca si in alta parte pana gasiti fructul potrivit.
Ori care ar fi alegerea dumneavoastra trebuie tinut cont ca miezul intreior al coroanei ananasului sa aiba toate frunzulitele in el deoarece din acestea se vor dezvolta frunzele noului ananas.
Spun aceasta deoarece de multe ori gasim ananasi cu fiezul coroanei rupt fie intentionat di cauza colonizari acestuia cu paraziti , fie din cauza manipulari pe timpul transportului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu