Ananas. Introducere , rezumat despre Ananas. Specii. Origine.

Ananasul poarta denumirea stintifica ANANAS COMUNUS find denumirea acelor comestibili care sunt de mai multe speci Este original din Paraguay si partea sudica a Braziliei. Este una din putinele plante comercializate care face fotosinteza CAM ; Este o fixare de carbon care prezenta în unele plante . Aceste plante fixeaza ( CO 2 - iul ) în interior pe timpul nopţii, CO 2 - iul este eliberat în timpul zilei, unde este concentrată în jurul enzima RuBisCo , astfel are loc creşterea eficienţei fotosintezei. CAM permite stomatei să rămână închisă în timpul zilei, reducând evapo-transpiraţia , din acest motiv CAM este o adaptare a plantelor rezistente la conditi de clima arida.
Face parte din familia Bromeliaceae care include in jur de 3170 de specii distincte , majoritatea se regasesc in America tropicala si sub tropicala Si unul in Africa de W.
Este o planta erbacee perena care poate ajunge pana la 1,5 m. Avand frunze lamelare lungi de pana la 1 m.
Inflorire: Multi flor care apar la imprejurul parti superioare a tulpinei ( in varf ) formand un intreg sub forma cunoscuta ca Ananas.
Specile cultivate au intre 0,5 kg - 2,5 - 3 kg pe un singur fruct.

Idea de a avea de a creste un Ananas in casa dumneavoastra. Cum obtinem din fructul de ananas o planta de ananas ?.

Fiecare dintre noi a mancat cel putin o data un ananas fara sa stim ca resturile acestuia pot fi resurcitate si aduse la viata.
Uni dintre noi de cum au auzit ca acest lucru este posibil siau pus in gand posibilitatea de a incerca un mic experiment astfel ca au cautat pe internet sau prin carti metode de inmultire a Ananasului in casa , uni au si reusit sa obtina plante cu fruct iar alti au renuntat la aceasta idee , astfel ca pentru acea dintre dumneavoastra care prin cautarile voastre pe internet ati picat in acest blogg astfel ca eu va pun la dispozitie toate informatile necesare pentru a va incununa cu suces aceasta initiativa dar va voi detalia in amanuntire si ingrijirea corespunzatoare a acestor plante. Asa ca va doresc lectura placuta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu