Ananas. Introducere , rezumat despre Ananas. Specii. Origine.

Ananasul poarta denumirea stintifica ANANAS COMUNUS find denumirea acelor comestibili care sunt de mai multe speci Este original din Paraguay si partea sudica a Braziliei. Este una din putinele plante comercializate care face fotosinteza CAM ; Este o fixare de carbon care prezenta în unele plante . Aceste plante fixeaza ( CO 2 - iul ) în interior pe timpul nopţii, CO 2 - iul este eliberat în timpul zilei, unde este concentrată în jurul enzima RuBisCo , astfel are loc creşterea eficienţei fotosintezei. CAM permite stomatei să rămână închisă în timpul zilei, reducând evapo-transpiraţia , din acest motiv CAM este o adaptare a plantelor rezistente la conditi de clima arida.
Face parte din familia Bromeliaceae care include in jur de 3170 de specii distincte , majoritatea se regasesc in America tropicala si sub tropicala Si unul in Africa de W.
Este o planta erbacee perena care poate ajunge pana la 1,5 m. Avand frunze lamelare lungi de pana la 1 m.
Inflorire: Multi flor care apar la imprejurul parti superioare a tulpinei ( in varf ) formand un intreg sub forma cunoscuta ca Ananas.
Specile cultivate au intre 0,5 kg - 2,5 - 3 kg pe un singur fruct.

Utilizarea Ananasului propietati.

Principala intrebuintare a acestei plante este comercializarea fructelor , care sunt comercializate in intreaga lume datorita faptului ca se pot imulti relativ repede in zonele unde acestea sunt cultivate , dar si a faptului ca acestea nu se pot obtine in toate zonele Planetei.
Obtinerea de bauturi racoritoare.
O alta utilizare a acestei plante in zonele in care se cultiva mergand pe principiul nimic nu se arunca ci totul se recicleaza , frunzele acestor plante sunt folosite la obtinerea fibrelor textile.
PROPIETATI CULINARE: Se foloseste in multe feluri de mancare.
Ananasul conţine enzima bromelaina , care descompune proteinele astfel ca sucul proaspat de ananas se mai foloseste pentru macerarea carni pentru friptura fara a se folosi numai lamaie Astfel ca carnea va avea un gust exceptional.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu